Wat is DQ Metaal

Wat is DQ Metaal

DQ= Designer Quality

De afkorting DQ (designer quality) is een soort keurmerk geworden, waarmee het verschil in kwaliteit duidelijk wordt gemaakt. DQ staat voor een hoogstaande Europese kwaliteit, de platings zijn gedaan met echt zilver en goud.  Een groot voordeel van DQ is dat het nikkelvrij is. Je kan de DQ kralen oppoetsen met een zilverdoek. Je herkent de kralen op mijn webshop met de afkorting “DQ”.

 

Sieraden meten

Meten van de lengte van een armband of enkebandje:


- Neem een lintje of touwtje
- Hang dit vlak langs de pols,niet te strak en ook niet te los ter hoogte daar waar de armband komt te zitten,zo meet u de omtrek van uw pols
- Leg het touwtje langs een meetlint/lat
- Tel ongeveer 2  cm op voor de exacte bestelmaat
- U kunt ook een flexibel meetlint gebruiken met 2 cm bijtelling.

Standaard heren pols ; 19 cm. = Armband 21 cm.

Standaard dames pols; 17 cm. = Armband 19 cm.

METEN is WETEN en voorkomt teleurstellingen en heen- en weer sturen van sieraden

Mooi houden van Sieraden

Het mooi houden van je sieraden:
Alle sieraden kunnen tegen een stootje,maar ik raad je aan de sieraden niet te dragen tijdens het douchen of zwemmen,omdat de sieraden niet tegen vocht kunnen.
Vermijd ook het contact met parfums en bodylotions en alle andere verzorgingsproducten ,laat dit eerst goed in de huid trekken.
Zo voorkom je dat je kralen en metalen afgeven en snel verkleuren.
Het is normaal dat DQ, zilver of verzilverde onderdelen na enige tijd een donkere verkleuring tonen. 
DQ, Zilveren of verzilverde onderdelen van sieraden zijn gemakkelijk te reinigen.
Zachtjes afwrijven met een zilverpoetsdoekje,zilverpoetshandschoen of onderdompelen in een zilver- reinigingsvloeistof doet wonderen en verwijderd op een makkelijke wijze alle vuil en verkleuringen. Ook verkrijgbaar voor goud(kleurige) sieraden.
Onder invloed van de op de huid aanwezige vetstoffen, maar ook onder invloed van licht zal deze verkleuring versneld worden maar bij een normale, periodieke reiniging met een zilverdoekje is deze verkleuring niet blijvend. 

Op deze manier heb je langer plezier van je sieraad!

Reparaties

Reparaties

Bij Desigh by Di kan je terecht voor (bijna) al jouw reparaties.
Kapotte sieraden weer als nieuw, sluitingen vervangen, oude sieraden op-pimpen of een geheel nieuwe samenstelling.

E-Mail mij om de mogelijkheden te bespreken: Di.beads.more@gmail.com

Voorafgaand aan de reparatie wordt een prijsindicatie gegeven

Bedankjes B2B

BEDANKJES B2B & B2C

Zet jouw cursisten of werknemer in het zonnetje of bedank iemand uit jouw netwerk.

Wil je een aandenken geven dat steun of een herinnering geeft aan een bijzonder moment.

Geef dan een prachtig sieraad van Design by Di.

Di  kan het sieraad personaliseren door bijvoorbeeld een bepaalde edelsteen of bedel met een betekenis hierin te verwerken.

Laat het mooi verpakken in een organza zakje en voeg er eventueel een kaartje bij. Er zijn veel mogelijkheden.

Hieronder een voorbeeld dat wij gemaakt hebben voor het bedrijf Mindful and Happy. Wij hebben verschillende soorten edelstenen en metalen hangers verwerkt om de boodschap en visie te benadrukken dat zij doorvoeren in hun bedrijf.

Alle wensen die aansluiten aan jouw bedrijf of organisatie zijn uiteraard bespreekbaar. Neem contact met ons op via e-mail: di.beads.more@gmail.com

Levensboom "Tree of Live" betekenis

Levensboom “Tree of Life”    

In de hele wereld staan bomen in verband met de geestelijke ontwikkeling van mensen. Wat is het bijzondere aan bomen waardoor zij in het verleden een centrale plaats in het wereldbeeld van mensen innamen. 

De boom staat symbool voor wijsheid, bescherming, kracht, overvloed, schoonheid en verlossing. Ook is de levensboom een symbool voor het leven zelf. Met zijn wortels in de aarde heeft hij contact met de onderwereld. Met zijn takken reikt hij naar de hemel.

Verder symboliseert de levensboom het eeuwige leven: het uitbotten in de lente, de weelderige groei in de zomer, vruchten en verval in de herfst en de rust tijdens de winter. De cirkel is jaar in jaar uit rond.

Bohemian Sieraden

BOHEMIAN SIERADEN

Een bohemien is in de oorspronkelijke betekenis het Franse woord (bohémien) voor een inwoner van Bohemen, het westelijke deel van Tsjechië. Omdat in Frankrijk aanwezige zigeuners beweerden uit Bohemen afkomstig te zijn, werd bohemien in Frankrijk een naam voor de Roma. In de negentiende eeuw ontstond een nieuwe niet-traditionele levenshouding, namelijk die van de stedelijke bohème-kringen, waarvan de aanhangers zichzelf bohemien gingen noemen, daarmee suggererend dat zij het (verondersteld) onbezorgde leven van de zigeuners imiteerden.

De bohemian stijl is vooral weggelegd voor reizigers die spullen en sieraden verzamelen over de hele wereld. En ook dit mag zo extravagant voor een artistiek type dat een vrolijk en zorgeloos leventje leidt.

Prachtige Bohemien sieraden van materiaal zinc alloy.

Rudraksha Kralen

Rudraksha kralen, leuk gecombineerd met edelstenen en metalen bedels. De Rudraksha hebben wij ingekocht op Bali en komt oorspronkelijk uit India, Nepal en Tibet. De Hindoes ontdekten lang geleden de kracht van de Rudraksha’s. Het dragen van deze zaden zal de drager rust en helderheid brengen. Hoe kleiner de rudraksha’s, hoe zeldzamer en sterker de energie zal zijn.

Heb je  een eigen idee of ontwerp voor een armband of ketting, laat het ons dan weten via de E-mail: di.beads.more@gmail.com 

 

Soulmates

We zijn geneigd in de liefde te zoeken naar iemand die op ons lijkt. Maar misschien is de meest ideale partner juist degene met de eigenschappen die jij níet bezit, en vice versa, zodat je elkaar kunt helpen om allebei een betere versie kunt worden van jezelf. Zodat je het voelt tot in het diepst van je ziel: dit is goed.

Dan ben je niet alleen weer heel, dan ben je een eenheid. Een eenheid die zo sterk is dat ze de hemel kan bestormen.

Armband Soulmates
Het is iets van binnen. Het omschrijven hoe je je voelt wanneer je je soulmate hebt ontmoet is moeilijk. Het is een heftige, diepe en blijvende emotie die je niet in woorden kunt uitdrukken.

Als je partner je soulmate is dan is er een kans dat deze er ook was in je vorige levens. Je kunt zelfs een soort déjà vu krijgen, alsof het moment al ergens anders, misschien heel lang geleden, heeft plaatsgevonden en misschien in een hele andere omgeving.

Je begrijpt elkaar gewoon. Ben je ooit twee mensen tegengekomen die elkaars zinnen afmaken? Sommigen zeggen dat dit komt omdat ze teveel bij elkaar zijn, maar dat is het niet. Het is de soulmate verbinding. Je kunt iets dergelijks ook hebben met je beste vriend of je moeder, maar het is absoluut een teken van een soulmate wanneer je dit hebt met je partner.

Je wordt verliefd op zijn of haar gebreken. Niet één relatie is perfect en zelfs soulmate relaties zullen hun ups en downs kennen. En toch, die band is veel moeilijker te verbreken. Het gaat soulmates veel gemakkelijker af om elkaars imperfecties te accepteren, ja zelfs om die lief te hebben.

Het is intens. Een relatie met een soulmate is intenser dan een normale relatie. Zowel op een goede als een slechte manier. Het meest belangrijke is dat zelfs gedurende de negatieve periodes je gericht aan het zoeken bent naar een oplossing en verder kunt kijken dan het negatieve moment van nu.

 Het is jullie tweeën ‘tegen’ de rest van de wereld. Soulmates zien hun relatie heel vaak als “wij tegen de wereld”. Ze voelen zich zo met elkaar verbonden dat ze klaar en bereid zijn om ieder facet van het leven aan te kunnen zolang ze hun soulmate maar aan hun zijde hebben.

Jullie zijn mentaal onafscheidelijk. Soulmates hebben vaak een mentale verbinding die te vergelijken is met tweelingen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld tegelijkertijd de telefoon oppakken om elkaar te bellen. En hoewel het leven misschien zorgt dat jullie niet altijd samen zijn, je geest is altijd afgestemd op je soulmate.

Je voelt je veilig en beschermd. Ongeacht het geslacht van je partner zal hij of zij je altijd een veilig gevoel geven. Door je soulmate krijg je het gevoel alsof er een beschermengel naast je staat. Iemand die bewust of onbewust inspeelt op jouw onzekerheden is niet je soulmate.

Je kunt je een leven zonder hem of haar niet voorstellen. Een soulmate is niet iemand waar je gemakkelijk van wegloopt. Je kunt je niet voorstellen dat je ooit zonder dit mens zult zijn, iemand waarvan jij gelooft dat het de moeite waard is om voor te vechten en bij te blijven.

Je kijkt elkaar in de ogen. Soulmates hebben de neiging elkaar vaker en langer in de ogen te kijken dan gewone stellen wanneer ze met elkaar praten. Dit ontstaat op een natuurlijke manier en ontspringt uit de diepgewortelde band tussen hen. Iemand aankijken tijdens het praten toont een grote mate van gemak en vertrouwen onderling.

 

Edelstenen zoeken op sterrenbeeld

 

Ram (21 maart tot 20 april)

Bijbehorende stenen: CarneoolDiamantGranaatHeliotroopHematietRobijn & Rode jaspisSardonyx.

Stier (20 april tot 21 mei) 

Bijbehorende stenen: AventurijnSmaragdRookkwartsMosagaatRozenkwarts & Saffier.

Tweelingen (21 mei tot 21 juni)

Bijbehorende stenen: AgaatAquamarijnCitrienTopaas & Tijgeroog.

Kreeft (21 juni tot 23 juli)

Bijbehorende stenen: CarneoolChalcedoonMaansteenOpaal & Smaragd.

Leeuw (23 juli tot 23 augustus)Leeuw

Bijbehorende stenen: BarnsteenBergkristalCarneoolDiamantGele jaspisTopaasCitrienGranaatRobijn & Tijgeroog.

Maagd (23 augustus tot 23 september)

Bijbehorende stenen: AmazonietCarneoolJaspisLapis lazuliPeridoot & Saffier.

Weegschaal (23 september tot 23 oktober)

Bijbehorende stenen: AquamarijnJadeLepidolietRozenkwartsSaffier & Toermalijn.

Schorpioen (23 oktober tot 22 november)

Bijbehorende stenen: AgaatGranaatMalachietObsidiaanOpaalRobijnRode jaspis & Toermalijn.

Boogschutter (22 november tot 22 december)

Boogschutter heeft een sterke vrijheidsdrang, is rusteloos en altijd zoekende. Dit sterrenbeeld is hulpvaardig, idealistisch, open en eerlijk, maar soms ook wat tactloos, wankel en onevenwichtig.

Bijbehorende stenen: ChalcedoonLabradorietLapis lazuliOpaalSaffierSodaliet & Topaas.

Steenbok (22 december tot 20 januari)

Steenbok is doelgericht en niet makkelijk met het uiten van gevoelens. Daardoor lijkt dit sterrenbeeld wat afstandelijk, maar dat is schijn. Een steenbok is eerlijk en echt, een rots in de branding.

Bijbehorende stenen: Labradoriet, Carneool, Maansteen  BergkristalRookkwartsObsidiaan & Zwarte toermalijn.

Waterman (20 januari tot 19 februari)

Waterman houdt van verandering en alles wat nieuw is. is gretige om het allemaal uit te proberen, loopt dit sterrenbeeld zichzelf weleens voorbij. Dat geeft stress. Rust is dan de oplossing.

Bijbehorende stenen:Zwarte Toermalijn, Celestien, Tijgeroog,  AngelietAquamarijnChrysocollaGroene fluoriet & Turkoois.

Vissen (19 februari tot 21 maart)

Vissen is misschien wel het meest kwetsbare sterrenbeeld. Het kan moeilijk omgaan met geweld en gaat ruzie uit de weg. Het versterken van realiteitszin is belangrijk, maar wel met behoud van de gevoeligheid.

Bijbehorende stenen: AmethystAquamarijnFluoriet, Citrien, Agaat, Opaal & Turkoois.

 

Mala Meditatie 108 Kralen

Hoe gebruik je een Mala voor meditatie

Een mala is een streng kralen die gebruikt wordt voor een gebed. De mala’s zijn gemaakt op het principe van het heilige getal 108. Dus hebben mala’s of 108 kralen of een deel van dat aantal 54 of 27 kralen. Ze zijn meestal geregen op zijdedraad met knopen tussen elke kraal om een gelijke ruimte tussen elke kraal te behouden. De grootse kraal is de Sumeru of Guru kraal waar vaak een kwastje aan hangt. Het kwastje wordt beschouwd als het symbool van de duizenden lotus bloemblaadjes.

Hoe hou je de mala vast

Houdt de mala in de hand waarin het het meest comfortabel voelt. Als je een speciaal doel hebt met de mantra, dan kan je op traditionele wijze de rechter hand gebruiken voor het projecteren van energie en de linkerhand voor het ontvangen van energie.

De mala rust op de ringvinger of middelvinger en gebruik je de duim om de mala door te schuiven nadat je de mantra voorgedragen of opgezegd hebt. Je begint met de eerste kraal naast de Guru kraal. Ben je alle kralen langs gegaan stop dan zodra je de Guru of Sumeru kraal voelt. Wil je opnieuw de mantra voordragen of opzeggen, draai de mala dan een halve slag om zodat de laatste kraal weer de eerste kraal is. Ga nooit over de Sumeru kraal heen. 

Bewaren van de mala

Bij regelmatig gebruik wordt de mala een heilig geladen relikwie. Behandel de mala met respect en laat het niet op de grond vallen. Maak elke beweging doelgericht, vol aandacht en met overgave.

Je kunt de mala op een speciale plek bewaren zoals in een katoenenzakje of een doosje, maar je kunt de mala ook aan de muur hangen waar je mediteert. Traditioneel gezien wordt de mala die echt gebruikt wordt voor het mediteren niet om de pols of hals gedragen, maar gewoon in je zak zodat je het gedurende de dag kunt gebruiken.

Bedenk dat mediteren met een mala in het begin niet eenvoudig is. Maar al doende leert men, dus na wat oefening gaat het al snel een stuk beter. Wees dus niet te streng voor jezelf in het begin. Het belangrijkste is de discipline om het mediteren op een regelmatige basis te doen en dat het met oprechte intentie en toewijding gebeurt.

Je kunt het ook dragen als eye catcher/accessoire want het is een prachtig sieraad.

Design by Di gebruikt cookies om onze website te verbeteren. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.